Hrvatski radio

Radio Zadar

Trud se ipak isplati

09.12.2015.

10:47

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da se uporan rad isplati dokaz je i zadarski boksač Josip Bepo Filipi. Dobri mečevi, uspjesi na međunarodnim natjecanjima nisu prošli nezapaženo. Nakon što je uspješno završio sezonu u China Dragonsima, Bepa Filipija na novom su draftu odabrali Britanci.

Nama ugovori traju jednu sezonu i ponovno se ide na draft i na draftu te izabere ekipa koja te želi.

-Iz HR dva boksača? 

Dva, ja i F. Hrgović. - kaže Josip Bepo Filipi.

I dok je Hrgović završio kod Amerikanaca, Bepo će bolje uvjete dobiti kod Britanaca. Ondje će, tvrdi izbornik hrvatske reprezentacije bivši boksač Mario Šivolija, imati izvrsne uvjete i moći ostvariti odlične rezultate.

Bepo je sad među prva 3-4-5 teškaša u svijetu i konstatno te medalje unazad par godina, Britanci su prepoznali tu kvalitetu, taj rad, nije ni čudo da su njega izabrali , on je prvi teškaš u njihovim redovima i ostrvarit će dobre rezultate za njih. - objašnjava Mario Šivolija.

Pravo je čudo da Bepo, kao i njegov brat Toni, sjajni junior, kaže Šivolija, ostvaruju ovakve rezultate budući da rade u tragično lošim uvjetima. Nerijetko zajedno i odrađuju treninge. Sramežljivi Toni kojemu je lakše trenirati nego govoriti pred kamerom, kratko objašnjava.

A ne radimo baš jako, ali udre doli jako. - kaže Toni Filipi.

Braća Filipi, još su jedna hrvatska priča u kojoj obitelji daju sve, a svi drugi koji bi trebali - baš ništa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.