Hrvatski radio

Radio Zadar

13:24 / 09.12.2021.

Autor: Anita Perica

Tržište nekretnina u neprekidnom je usponu. Evo i kolika je prosječna cijena četvornog metra stana u Zadru...

default error photo

Ponuda i potražnja na tržištu nekretnina u Zadarskoj županiji i dalje bilježi rast. Nakon prvotnog šoka vezanog uz situaciju s COVID-om stanje se brzo normaliziralo i u neprekidnom je usponu. Potvrdio nam je to Nikica Begonja, predsjednik Strukovnog udruženja agencija za promet nekretnina HGK Županijske komore Zadar koje se jučer prvi put sastalo ove godine kako bi raspravljalo o problematici u svojoj branši.


Usprkos svim poteškoćama prouzročenim pandemijom u posljednje dvije godine, tržište nekretnina ostalo je prilično stabilno i jedan od pokretača bitnih za hrvatsko gospodarstvo u cjelini:


Doprinosi tome i višegodišnji rad na suzbijanju problema sivog tržišta koji je, navodi Begonja, zahvaljujući boljem nadzoru i edukaciji sve manje izražen:

Povoljnom trendu znatno doprinose i državne subvencije stambenih kredita što mladim obiteljima itekako pomaže u rješavanju stambenoga pitanja: 

A evo i kolika je prosječna cijena četvornog metra stana u Zadru:

Ponuda i potražnja diktiraju načela tržišta. Ono je za sada stabilno i nastavlja se trend uspona i zasad nema naznaka da će stagnirati – zaključuje Nikica Begonja, predsjednik Strukovnog udruženja poslovanja nekretninama Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.