Hrvatski radio

Radio Zadar

Tržnica Zadar ostvarila rekordne prihode na Adventu

11.01.2023.

11:38

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Advent Zadar

Advent Zadar

Foto: Tržnica Zadar / /

Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama odnosno kiši, upravo završeni Advent u Zadru ostvario je dobre rezultate. Jedan od organizatora, Tržnica Zadar, ostvarila je rekordne prihode u razdoblju od 24. studenog do 7.siječnja. 

- Ukupno smo ostvarili prihode iznad milijun kuna, rashodi su bili nešto manji od milijun kuna, možemo reći da je s financijske strane ovo bila rekordna godina. Vesele nas nakon završetka Adventa i pozitivne kritike kako naših posjetitelja tako i sugrađana te zakupaca koji su imali na Adventu svoje kućice - kaže direktor Tomislav Letinić . 


Podsjećamo, na javni poziv za najam adventskih kućica u studenom prošle godine stigle su 184 ponude koje su u prosjeku po kućici bile 40-ak tisuća kuna.


2021. Advent je bio dijelom ograničen zbog covid-mjera. Tada smo imali prihode 500-600 tisuća kuna , tako da smo ove godine skoro dvostruko više imali prihoda. Maksimalni prihod 2019. je bio 800-injak tisuća kuna, znači i te smo iznose probili za 200-injak tisuća kuna - usporedio je za naš program direktor Tržnice Zadar Letinić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.