Hrvatski radio

Radio Zadar

14:19 / 12.06.2018.

Autor: Maja Savić

Turisti traže raznolikiju trpezu

Turisti traže raznolikiju trpezu

Turisti traže raznolikiju trpezu

Foto: - / -

U suradnji sa Hoteljersko turističkom i ugostiteljskom školom, poduzećem Punta skala te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, pokreće se projekt obrazovanja za 45 nezaposlenih sa Zavoda zainteresiranih za 5 novih ugostiteljskih zanimanja koje tržište rada traži.

 

Projekt obuhvaća dugotrajno nezaposlene, 25 do 54 god života. 45 njih proći će obuku, prekvalifikaciju za nova zanimanja koje traži tržište ovog područja. HZZ nadzirat će provedbu projekta kojem će prostor i obuku dati djelatnici Punta skale ali i turističke škole. HZZ će na kraju izabrati 37 mlađih od 25 godine, 5 -oro starijih od 54 i troi osobe sa invaliditetom. Cilea priča traje do 2020
te a ove predradnje uvod su u početak o kojem ravnateljica škole Diana Radić Škara kaže:

"Tijekom ove godine i početkom 2019 te edukacija će zahuktati u potpunosti"

A edukaciju će prvo proći 20 stručnjaka, među kojima i profesori iz Hoteljersko ugostiteljske škole. Nakon što je prođu na redu su polaznici. Turisti traže mediteransku prehranu, potom dijetalnu koja je dio zdravog života i već sad percipirana kao budućnost gastronomskog mainstreama a novost je i Hala normativa, kuhinja za turiste muslimanske vjeroispovjesti. Uz to traže se:


" Barmeni sommerlieri, imamo vinske putove, dobra i prepoznatljiva vina i moramo ih iz cijele Hrvatske  zvati, a što se tiče slastičarstva Art decora, i tu je mala specijalizacija, jer danas je i kuhinja umjetnost"

Tako nova zanimanja čekaju 45 budućih djelatnika, a kako bi sljedili primjer Italije, s kojom dijelimo mediteranski menu, edukatori i polaznici u neko doba posjettiti će turistčku oazu te zemlje - Rimini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.