Hrvatski radio

Radio Zadar

Turistička elita na konferenciji Turizam i urbanizam

27.09.2019.

08:50

Autor: Radio Zadar

Turistička elita na konferenciji Turizam i urbanizam

Turistička elita na konferenciji Turizam i urbanizam

Foto: - / -

Skup je neformalno počeo već sinoć, a tijekom današnjeg dana na konferenciji koja će se održati u rezidencijalnoj Villi Lanterni, o hrvatskim turističkim problemima, ali i primjerima uspjeha, govorit će najjača domaća imena iz područja turizma, arhitekture i urbanizma.

Pitanja na koja će odgovarati brojni panelisti i sudionici u raspravi bit će vezana uz održivi turizam, urbanističko planiranje ili stvaranje prihoda u turizmu u održivom i atraktivnom okolišu. Na prvom sinoćnjem okupljaju i opuštenom druženju, sudionike konferencije dočekali su i pozdravili predstavnici Općine Vir.

Program konferencije počinje razgovorima s ministrima Garijem Cappellijem (turizam) i Predragom Štromarom (graditeljstvo i prostorno uređenje), završit će radionicom o brendiranju destinacije, dok će od 17 sati na Trgu svetog Jure početi prvi Gastro & Wine event na otoku s domaćim izlagačima.

Od 19 sati pratit će se i svečanost otvorenja Međužupanijskog prvenstva u ribolovu štapom s obale za kategoriju U-16, a nakon toga u zabavnom dijelu programa nastupaju grupa Vista i klapa Puntamika. 

Konferenciju organiziraju Poslovni dnevnik i Večernji list. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.