Hrvatski radio

Radio Zadar

Turistička zbivanja u pripremi - 55 subjekata ostvarilo pravo na potporu

03.02.2022.

16:05

Autor: Radio Zadar

Biograd Boat Show

Biograd Boat Show

Foto: Marko Dimić / Pixsell

Na 11. sjednici Turističkog vijeća TZ Zadarske županije koja je održana u srijedu 2. veljače 2022. donesena je odluka o dodjeli potpora temeljem Javnih poziva za dodjelu potpora u 2022. godini koji je obuhvatio 3 različita modela. Sukladno Javnom pozivu za događanja ukupno je 55 subjekata ostvarilo pravo na potporu, a vrijednost ostvarenih potpora iznosi 749.000 kuna - priopćeno je iz županijske TZ.


Programom rada za 2022. godinu Turistička zajednica Zadarske županije (TZ Zadarske županije) povećala je sredstva za potpore i proširila njihovu namjenu. Planiran je 50% veći budžet za potpore događanjima, 100% veći za agencije, tzv. destinacijske menadžment kompanije, te poseban budžet potpora za razvoj proizvoda posebnih interesa.

Najveće iznose u potpori događanjima, po 30.000 kuna, dobili su Borik za Granfondo Falkensteiner, Punta Skala za Zadarhalf Triathlon i Ilirija za Biograd Boat Show . Dokumenti o visini ostvarenih potpora su dostupni na mrežnim stranicama TZ Zadarske županije: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.