Hrvatski radio

Radio Zadar

Turistički centar na najvišoj litici na Jadranu

02.02.2018.

07:57

Autor: S. Jakšić Mandić

ilustracija: PP Telašćica

ilustracija: PP Telašćica

Foto: - / -

Što će sadržavati Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak na Dugom otoku - predstavnici Parka prirode Telašćica, Općine Sali i tamošnje turističke zajednice označavaju početak projekta vrijednog 25 milijuna kuna, sufinancira se iz EU fonda za regionalni razvoj .

Turistička zajednica Općine Sali, Javna ustanova Park prirode Telašćica i Općina Sali organiziraju početnu konferenciju projekta „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak".

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te predstavlja ulaganje u Park prirode Telašćica s ciljem unaprjeđenja sustava posjećivanja i edukacije, a sve u svrhu održivog korištenja prirode baštine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 25.223.715,89 kn, od čega Europska unija sufinancira 13.153.622,55 kn.
Grpašćak je najviša hrid na Jadranu, visoka je 161 metar i s nje puca prekrasan pogled na cijelu Telašćicu i dio Kornata - ističu u TZ Dugi otok.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.