Hrvatski radio

Radio Zadar

12:58 / 15.01.2018.

Autor: HRT

Turistički rezultati u 2017. 102 milijuna noćenja ili 12 posto više

Turistički rezultati u 2017. 102 milijuna noćenja ili 12 posto više

Turistički rezultati u 2017. 102 milijuna noćenja ili 12 posto više

Foto: - / -

Ministar Gari Capelli predstavio je turističke rezultate za prošlu godinu. Ostvareno je 102 milijuna noćenja, što je 12 posto više u odnosu prema 2016-toj godini. Najviše noćenja bilo je u Istri, slijedi Splitsko-dalmatinska županija te Kvarner. Zadarska županija ostvarila je 13,7 milijuna noćenja.

Ministar Cappelli kazao je da je lani porastao broj dolazaka domaćih turista za 8%, a noćenja za 18%. 
Promet u Istarskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj i ove godine bilježi snažne rezultate. Veliki iskorak imala je i Zadarska, Dubrovačko-neretvanska, ali i druge županije, kazao je Cappelli. 
Sve manje napominjem kontinentalne i morske županije, a sve više želim napominjati cjelogodišnji turizam i što  više - turizam u Republici Hrvatskoj, dodao je ministar. 
Govoreći o top 20 destinacija Cappelli je odmah spomenuo Dubrovnik, a potom slijede Rovinj, Poreč, Medulin, Umag, Split, Mali Lošinj, Zagreb, Crikvenica i drugi gradovi. Rezultati u tim gradovima vidljivi su ne samo za vrijeme sezone, već i u drugim mjesecima, rekao je. Osim Virovitičko-podravske županije, sve druge su imale snažan i jasan rast postotka od svih oblika turističkih smještaja, istaknuo je Cappelli. Promet u predsezoni i posezini bili su u velikom iskoraku, napominje ministar. 

Očekujemo i od 8 do 10 posto više prihoda. Imamo tek podatke za prvih devet mjeseci 2017. godine,  kazao je i najavio glavne ciljeve za 2018. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.