Hrvatski radio

Radio Zadar

Turistički rujan Zadarske županije iznenadio, posebice u dva segmenta

12.10.2021.

12:32

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Kamping Ugljan, foto: RZD

Kamping Ugljan, foto: RZD

Foto: - / -

Unatoč buri i zahlađenju, na području Zadarske županije trenutačno se odmara 13 tisuća gostiju i posezona još nije gotova - kazali su nam u Turističkoj zajednici Zadarske županije. Ponuda Zadarske županije dosegla je, pa i prestigla rekordnu 2019.-u godinu.

U prvih 9 mjeseci 2021. godine  ostvareno je  je 76 posto prometa rekordne 2019.godine (mliijun i pol dolazaka). Posebno je iznenadio rujan s milijun i pol noćenja  i povećanjem od 272 posto u odnosu na prošlu godinu. Tu su posebno  bila uspješna dva segmenta, ističe direktorica Mihaela Kadija: 

     U određenim segmentima kao što je nautika i kamping čak smo ostvarili i više nego 2019. Godine . Komercijalna noćenja – ona koja su plaćena, za razliku od tzv vikendaša, tu smo čak 4 posto ostvarili više nego 2019. Godine , odnosno milijun i 100 tisuća, tako da je zaista rujan bio bolji nego ikada. U nautici smo u rujnu imali 130 tisuća noćenja , to je nekoliko postotaka boje nego 2019. Kamping ima čak 20 posto više noćenja nego 2019. Godine, s nekih 300-injak tisuća noćenja. Što se odredišta tiče, sve lokacije su u plusu, a najjači u nautici i kampingu su Zadar, Biograd i Pag, to su ključne destinacije - prokomentirala je turističku statistiku za Radio Zadar Kadija.

Zanima nas i druga strana medalje - koje turističke segmente ponude Zadarske županije  treba „popraviti“ da bi dosegnuli 2019.-u?  U srpnju i kolovozu hoteli su čak bili na razini blizu 2019., no njima nedostaje predsezona, tu ima mjesta za popravak pa se nadamo da ćemo iduće godine imati bolju predsezonu - nada se Kadija.

Što se tiče strukture gostiju, najviše ih je u Zadarsku županiju u prvih 9 mjeseci ove godine došlo iz Njemačke, a slijede Slovenci pa Poljaci.

M. Kadija o odličnim rezultatima rujna

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.