Hrvatski radio

Radio Zadar

Turistički vodiči obilježili svoj dan

21.02.2013.

18:49

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U besplatnom razgledu Zadra, unatoč hladnom popodnevu, zadarskim turističkim vodičima pridružilo se 30-tak građana, a u svečanoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević, priređena je javna tribina „Zadarski dragulji“.

Udruga turističkih vodiča Donat obilježila je danas Međunarodni dan vodiča. Popodnevnom razgledu grada uz njihovo stručno vodstvo pridružilo se 30-tak građana unatoč hladnom burnom vremenu.

U svečanoj dvorani  Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević, potom je organizirana javna tribina „Zadarski dragulji“. Predavači su bili: mons. dr. Pavao Kero, prepozit Stolnog kaptola Zadarske nadbiskupije i vikar za kulturu Zadarske nadbiskupije, mr. sc. Dario Tičić, tajnik zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, te mr. sc. Vinko Bakija, predavač na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Svečulišta u Zadru i Ivica Škriljevački, turistički vodič.

Tribinu je vodio Nenad Marčina, predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat- Zadar, a gost večeri je bio glazbenik Mate Žilić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.