Hrvatski radio

Radio Zadar

Turizam Hrvatskoj stvara prihode koji nam jačaju fiskalni kapacitet za različite vrste intervencija tijekom jeseni i krize

04.08.2022.

16:12

Autor: V.Šetka/HINA

premijer Plenković o turističkim rezultatima

premijer Plenković o turističkim rezultatima

Foto: M.Dražić / HRT Radio Zadar

Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade razgovarali su s predstavnicima turističkog sektora, gradonačelnicima, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima u Punta Skali u Petrčanima. Premijer je čestitao na rezultatima koje postiže hrvatski turizam i rekao da će nam zahvaljujući njemu ojačati fiskalni kapacitet za različite vrste intervencija tijekom jeseni i krize koja nas očekuje:

premijer u Punta Skali

Vladine mjere tijekom pandemije su po njegovim riječima očuvale velik broj radnih mjesta u turističkom sektoru.


Osobito važnim za turizam ocijenio je članstvo Hrvatske u europodručju i Schengenu, otvaranje Pelješkog mosta i kreditni rejting najbolji koji je Hrvatska do sada imala.


Istaknuo je kako smo u ovoj godini prema izvješću Hrvatske narodne banke, imali najuspješnije prvo tromjesečje u povijesti po prihodima od stranih turista.


Hrvatska bi po njegovim riječima trebala težiti tome da postane zemlja za cjelogodišnji turizam.


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je da ima razloga za zadovoljstvo, ali uz još mnoge izazove.


- Želimo ostvariti strateški cilj, a to je cjelogodišnji, održiv i konkurentan turizam. Sada smo na 96 posto noćenja iz 2019. godine. Očekujemo da ćemo potkraj kolovoza premašiti broj noćenja turista, a što se tiče fiskaliziranih računa potkraj rujna dostići razinu iz 2019. godine, rekla je Brnjac.sastanak u Punta Skali

sastanak u Punta Skali

Foto: M.Dražič / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.