Hrvatski radio

Radio Zadar

Turizam i urbanizam konferencija na Viru

27.09.2019.

10:57

Autor: všetka

Turizam i urbanizam konferencija na Viru

Turizam i urbanizam konferencija na Viru

Foto: - / -

„Turizam i urbanizam“. konferencija je koja se održava danas na Viru. Nazočan je ministar Gari Cappelli također i Predrag Štromar . Od 17 sati na Trgu svetog Jure je prvi Gastro & Wine event, U zabavnom programa nastupaju grupa Vista i klapa Puntamika.

Koktelom dobrodošlice na plažnom baru Mul sinoć je na Viru neformalno počela druga konferencija Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista pod nazivom „Turizam i urbanizam“. Tijekom današnjeg dana na konferenciji koja će se održati u rezidencijalnoj virskoj Villi Lanterni, o hrvatskim turističkim problemima, ali i primjerima uspjeha, govorit će najjača domaća imena iz područja turizma, arhitekture i urbanizma. Pitanja na koja će odgovarati brojni panelisti i sudionici u raspravi bit će vezana uz održivi turizam, urbanističko planiranje ili stvaranje prihoda u turizmu u održivom i atraktivnom okolišu. Na prvom sinoćnjem okupljaju i opuštenom druženju, sudionike konferencije dočekali su i pozdravili predstavnici Općine Vir i općinskog sustava.

Program konferencije počinje intervjuima s ministrima Garijem Cappellijem (turizam) i Predragom Štromarom (graditeljstvo i prostorno uređenje), završit će radionicom o brendiranju destinacije, dok će od 17 sati na Trgu svetog Jure početi prvi Gastro & Wine event na otoku s domaćim izlagačima. Od 19 sati pratit će se i svečanost otvorenja Međužupanijskog prvenstva u ribolovu štapom s obale za kategoriju U-16 (27. do 29. rujna), a nakon toga u zabavnom dijelu programa nastupaju grupa Vista i klapa Puntamika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina