Hrvatski radio

Radio Zadar

Turizam naš svagdašnji

28.09.2022.

09:17

Autor: Božidar Kolega

Ilustracija - turisti

Ilustracija - turisti

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Što je turizam donio Zadranima, više pozitivnih ili negativnih posljedica, kakvo je mišljenje naših sugrađana provjerili smo jutros u našem jutarnjem programu od 8 i 30. 

Buka, gužva, skupoća s jedne strane, mogućnost zarade i veća zaposlenost s druge strane. Kako uravnotežiti pozitivne i negativne strane našeg turizma pitanje je koje postavlja i struka i obični građani. 

Svi smo nezadovoljni s ovakvom gužvom kojom smo imali, možda smo nezadovoljni i s ekonomskim učincima iako ćemo reći da nam je sezona bila jako dobra, nezadovoljni smo i sa sivom ekonomijom koja nam se događa. Mi o tome moramo govoriti jer onda u budućnosti to možemo i promijeniti.

Prof. Božena Krce Miočić, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti

Božena Krce Miočić

Turizam moramo balansirati da ne narušava život građana kaže direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija 

Da bude u nekoj simbiozi i ima što manje utjecaja na okoliš. To i nova strategija turizma predviđa.

direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija

Mihaela Kadija

Što o zadarskom turizmu i turistima misli u našem programu iznio je i Venci Jurin

Nikada gore turiste u životu nismo imali, nećete da spominjete da goli ulaze u grad, nikakve znakove ne poštivaju, u dućan ulaze goli

Venci Jurin

Venci Jurin

Da od turizma samo neki izvlače korist upozorio je drugi slušatelj. A kako riješiti probleme u turizmu evo što je predložio slušatelj koji se javio iz Splita.

Triba uložiti u veliku reklamu da hrvatski turizam se počne bazirati na obiteljski turizam. Onda neće biti golotinje. Jednostavno rješenje, obiteljski turizam. I ti obiteljski ljudi veoma dobro troše.

slušatelj

slušatelj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.