Hrvatski radio

Radio Zadar

Tvrdio da je koronavirus obmana, pa umro u bolnici od covida-19

18.10.2020.

14:50

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Ukrajinski fitness influencer Dmitrij Stuzhuk, koji je vjerovao da je koronavirus obmana te tvrdio da ne postoji, umro je od posljedica covida-19 u tridesettrećoj godini, uputivši prije smrti upozorenje svojim sljedbenicima na Instagramu, piše Daily Mail.

Influencer koji je zagovarao zdrav način života virusom se zarazio za vrijeme boravka u Turskoj. Testirao se po povratku u Ukrajinu, a s obzirom na to da je nalaz bio pozitivan, a njegovo stanje zabrinjavajuće, prevezen je u bolnicu.

Nakon osmodnevnog liječenja u bolnici pušten je na kućnu njegu, no samo nekoliko sati poslije toga razvile su se komplikacije sa srcem koje su, kako se kasnije pokazalo, bile povezane s koronavirusom. Njegova bivša supruga Sofia rekla je da su ga u bolnicu prevezli u besvjesnom stanju te da je zbog srčanih tegoba njegovo stanje bilo iznimno teško. Prije nego što je umro, Stuzhuk je svojih milijun sljedbenika na Instagramu pozvao da ozbiljno shvate pandemiju i svjetsku krizu.

Otac troje male djece obožavateljima je poručio: "S vama želim podijeliti vijest da sam se razbolio i sve vas upozoriti da ovo ozbiljno shvatite. Bio sam jedan od onih koji su mislili da je covid-19 obmana i da ne postoji. Sve dok se i sam nisam razbolio. Covid-19 nije bolest kratka vijeka i uopće nije bezazlena", napisao je uz fotografiju koju je objavio tijekom prvog boravka u bolnici na kojoj leži u bolničkom krevetu i dobiva terapiju kisikom.

Napisao je da se jednog jutra u Turskoj probudio teško dišući, a vrat mu je bio otečen. Dodao je da su liječnici inzistirali na tomu da bude hospitaliziran i da o danima provedenim u bolnici kani napisati poseban post. "Bolnica je prepuna ljudi, neki su smješteni po hodnicima, nema hrane, nema toaletnog papira, nema opreme... Nitko me nije upozorio na takvo nešto. Stanje u zdravstvu u našoj zemlji zaslužuje posebnu objavu," napisao je, no smrt ga je preduhitrila. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.