Hrvatski radio

Radio Zadar

TZ Zadarske županije: Plan je osigurati niz lokacija za testiranje turista

22.04.2021.

13:18

Autor: HTZ/Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

TZ Zadarske županije već neko vrijeme sudjeluje na virtualnim prezentacijama koje se organiziraju za inozemne putničke agencije i specijalnizirane medije s naših emitivnih tržišta. Jučer su se predstavljali Italiji i to u suradnji sa predstavnicima Hrvatske turističke zajednice.

Interes Talijana očekivano je velik, a brojni upiti bili su oko zaštitnih mjera i procedura vezano za epidemiju koronavirusa. Jedan od ciljeva svakako je povećati broj punktova za testiranje - kazala nam je direktorica županijskog TZ - a Mihaela Kadija: Za sada postoji više punktova koji funkcioniraju, od Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice Zadar, tu su i tri poliklinike koje nude takvu vrstu testiranja, upravo smo u komunikaciji s našim većim smještajnim objektima koji planiraju u svojim kapacitetima vršiti testiranje, kao i s lokalnim turističkim zajednicama koje upravo komuniciraju na terenu sa liječnicima obiteljske medicine tako i sa županijskim institucijama tako da imamo pokrivenu cijelu županiju, sada je samo pitanje da sve dogovorimo , ali kako sada stvari stoje cijela županija bit će pokrivena sa lokacijama gdje gosti mogu obaviti brzo antigensko tesitranje .

 

Iz priopćenja HTZ-a .

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije održava virtualnu prezentaciju namijenjenu talijanskim turističkim agentima i B2B medijima koja je okupila više od 60 sudionika. Tema virtualnog susreta je predstavljanje ukupne turističke ponude Hrvatske, s posebnim naglaskom na ponudu Zadarske županije, kao i informiranje o nacionalnoj oznaci sigurnosti Safe stay in Croatia i svim mjerama koje se provode za siguran boravak turista na destinacijama.

 „Dok čekamo na potpuno otvaranje Italije i mogućnost nesmetanih putovanja, aktivnosti poput virtualnih prezentacija idealna su prilika da, u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama, prezentiramo turističku ponudu hrvatskih regija kojima je Italija jedno od važnijih tržišta. U ovim neizvjesnim vremenima vrlo je važno održavati prisutnost i vidljivost na tržištu te kontinuirano komunicirati sve aktualne informacije partnerima i medijima“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić dodavši kako na talijanskom tržištu uskoro kreće informativna kampanja Safe Stayin Croatia, nakon čega će uslijediti B2B kampanja u specijaliziranim turističkim medijima, a zatim i glavna pozivna kampanja talijanskim turistima.

 Okupljene partnere i predstavnike medija pozdravio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Dobra očekivanja s tržišta Italije za ovu sezonu temelje se na povratnim informacijama glavnih partnera s talijanskog tržišta, kao i na najavama novih brodskih i aviolinija koje će ove sezone povezivati Hrvatsku i Italiju“, izjavio je Staničić.

 Prezentacija potencijala Zadarske županije talijanskim agentima i medijima posebno je fokusirana na tri proizvoda i to outdoor, nautiku i gastronomiju. „Italija je uvijek bila naše vjerno tržište koje je nažalost protekle godine bilo najviše pogođeno epidemijom, a za koje ipak očekujemo dobar odaziv ove godine. Talijani izuzetno cijene našu razvedenu obalu i predivan arhipelag. Zainteresirane partnere ovom smo prilikom podsjetili na naše adute te upoznali s ponudom raznih doživljaja koji se mogu iskusiti u raznim dijelovima županije. Nautika, odnosno otoci, posebni interesi s naglaskom na gastronomiju, kapaciteti te razni alati putem kojih svojim gostima olakšavamo organizaciju boravka, samo su neke od istaknutih tema. Izuzetno nas veseli i ulijeva optimizam veliki interes koji su partneri iskazali za naše destinacije, što dokazuje i ovaj virtualni susret“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Vezano za prometnu povezanost, uz međunarodnu trajektnu liniju Zadar – Ancona, od 24. srpnja do 29. kolovoza 2021. brzi brod turoperatora Gomo Viaggi kapaciteta 374 sjedala povezivat će Pesaro i Cesenatico s Malim Lošinjem i Novaljom te Cesenatico s Rovinjem. Brod će u srpnju prometovati tri puta tjedno, a u kolovozu četiri puta tjedno. Isti partner potvrdio je kako će u kolovozu zadržati i avioliniju iz Ancone za Split, a tu su i druge linije kompanija kao što su easyJet, Volotea, Ryanair i Vueling, koje će hrvatske zračne luke povezivati s Rimom, Milanom, Napolijem, Barijem, Palermom i Venecijom. Također, tvrtka za krstarenja MSC Crociere od lipnja 2021. ponovo kreće s putovanjima, a u njihov je program uključena i Hrvatska. Planira se kako će njihovi kruzeri iz Venecije, Trsta i Barija imati zaustavljanje u Dubrovniku, a oni iz Venecije i Barija i u Splitu.

direktorica TZ-a Zadarske županije Mihaela Kadija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.