Hrvatski radio

Radio Zadar

TZ Zadra raspisala natječaj za potpore turističkim manifestacijama za ovu sezonu

17.01.2022.

08:36

Autor: Radio Zadar

Rita Ora u Zadru

Rita Ora u Zadru

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Turistička zajednica Grada Zadra raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2022. godini na području grada Zadra. Natječaj traje do 4. veljače, a potpore će se dodjeljivati za kulturne, zabavne, sportske, eno-gastro te tradicijska  odnosno povijesne manifestacije.

Manifestacije se prijavljuju isključivo na propisanom obrascu. Detaljne upute zajedno s obrascem za prijavu nalaze se na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Zadra: www.potpore.zadar.travel

Prijave se podnose online u elektronskom obliku te, radi dodatne dokumentacije, i u tiskanom obliku poštom ili osobno zaključno s danom 4. veljače 2022. godine na adresu: Turistička zajednica grada Zadra, Jurja Barakovića 5, 23 000 Zadar; s naznakom: „Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2022. godini".

Za sve dodatne informacije kontaktirati ured Turističke zajednice grada Zadra isključivo putem e-mail adrese: info@zadar.travel

Pet Shop Boys u Zadru

Pet Shop Boys u Zadru

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Potpore se dodjelju za manifestacije od lokalnog, regionalnog, nacionalnog i/ili međunarodnog značaja za turističku, kulturnu, gastronomsku, sportsku i ostalu ponudu kao motiva dolaska turista u destinaciju, a koja doprinose  unapređenju boravka turista i obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude grada Zadra, podizanju kvalitete i količine turističke ponude, razvoju turizma kroz sadržaje koji omogućavaju produženje turističke sezone, povećanju turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone, promocija grada Zadra u zemlji i inozemstvu, jačanje snage brenda Zadra kao turističke destinacije i doprinos stvaranju prepoznatljivog imidža turizma grada Zadra.

Sredstva potpore odobrit će se za organizaciju i realizaciju:

Kulturnih manifestacija,

Zabavnih manifestacija,

Sportskih manifestacija,

Eno-gastronomskih manifestacija

Ostale manifestacije (tradicijska, povijesna..)

II.

Za sufinanciranje manifestacija mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe (dalje u tekstu: Organizator) i to: ,trgovačka društva,  obrti, udruge, sportski klubovi, kulturne i druge javne ustanove. Manifestacije može kandidirati samo jedan Organizator. Ako više (su)organizatora kandidira istu manifestaciju, potporu može dobiti samo jedan Organizator.Svaki Organizator ima pravo na ovaj poziv poslati najviše dvije (2) prijave za sufinanciranje određene manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.