Hrvatski radio

Radio Zadar

U 10 sati kreće tradicionalna biciklijada Zadar - Vir

22.09.2019.

07:45

Autor: HRT Radio Zadar

U 10 sati kreće tradicionalna biciklijada Zadar - Vir

U 10 sati kreće tradicionalna biciklijada Zadar - Vir

Foto: - / -

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti danas se održava 27. tradicionalna biciklijada Zadar - Vir sa startom na Branimirovoj obali u Zadru te ciljem na virskoj rivi .

Kao i uvijek, vozit će se opušteno te lagano u grupi s tri pauze i osvježenjem do otoka Vira, a kako je zadarsko-virska biciklijada rekreativnog karaktera, prometna trasa biciklijade neće biti zatvorena za promet. Organizatori stoga preporučaju vožnju po prometnim propisima o sigurnosti na cestama Republike Hrvatske.

Oko podne je predviđen dolazak na virsku rivu uz marendu i okrjepu, a svirat će sjajna grupa Hot Staff. Na kraju druženja tradicionalna je dodjela nagrada za najsretnije, odnosno kompleti biciklističke opreme i vrijedni Mountain Bike. Organizatori ovog biciklističkog druženja su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, zadarskom Prometnom policijom i Službom Hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor svih biciklijada je Općina Vir koja je ujedno i utemeljitelj biciklijade Zadar - Vir.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.