Hrvatski radio

Radio Zadar

U 16 sati kreće zadarska božićna utrka

26.12.2021.

07:42

Autor: Radio Zadar

Zadar Christmas Run

Zadar Christmas Run

Foto: Fabio Šimičev / -

Danas se održava humanitarna utrka Zadar Christmas Run. Prema objavama organizatora prijavljeno je oko 300 trkača. Utrka kreće u 16 sati s Puntamike i trči se dionicom od 5 kilometara do cilja na adventskom trgu u Gradu.
Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji, te najstarije i najmlađe sudionike očekuju prigodne nagrade. Dio prikupljenih sredstava od prijava bit će donirano humanitarnoj akciji "Kiara želi život".


Na ovogodišnji Zadar Christmas Run dosada je prijavljeo oko 300 trkača, a trčat će se bez obzira na to što je moguće kišno vrijeme ističe Jure Šango, organizator utrke i pokretač Škole trčanja Zadar. Prvo izdanje ove utrke na 5 kilometara prije dvije godine okupilo je približno 600 trkača, a lani se zadarski Christmas Run nije održao zbog globalne pandemije .

Zanimljivo je da je prva utrka bila odgođena zbog velike plime, drugo izdanje otkazno je zbog epidemiološke situacije, a sada nam vrijeme nije naklonjeno govori Jure Šango.

Jure Šango

Zadar Christmas RUn

Zadar Christmas RUn

Foto: Fabio Šimićev / Fabio Šimićev

Prijaviti će se moći do pred sam početak utrke, navodi Šango, dakle prije nego natjecatelji s crvenim božićnim kapicama i prigodnim crvenim majicama krenu s Puntamike (D-Marin Borik) prema Zadru, odnosno prema cilju na adventskom trgu na Poluotoku. Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuju nagrade koje će još dobiti najstariji i najmlađi sudionik utrke. Nedjeljni zadarski Christmas Run trčat će se u vremenskom okviru od 45 minuta, što je po očekivanom tempu brzog hoda i vremenskoj zadanosti zatvorene ceste idealan događaj za potrošnju kalorija od božićne spize. Prijava ili startnina po trkaču iznosi 130 kuna, za djecu mlađu od 12 godina svega 80 kuna. Preuzimanje startnih paketa je na startu dva sata prije utrke u 14 sati.

Jure Šango

Christmas Run Zadar

Christmas Run Zadar

Foto: Iva Perinčić / -

Pored nagrada za prvo, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji te nagrada najmlađim i najstarijim sudionicima utrke, imat ćemo još nekih manjih nagrada. Pored popularizacije adventskih aktivnosti, promocije sporta, rekreativnog trčanja i zdravog načina života, svi za cilj još imaju ukazivanje na važnost humanitarnog djelovanja u zajednici. 

Jure Šango

Zadar Christmas Run

Zadar Christmas Run

Foto: Iva Perinčić / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.