Hrvatski radio

Radio Zadar

U 2016. na redu su trgovi sv Frane i Gospe Loretske

18.12.2015.

14:04

Autor: Ž.Morović-Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se u našem programu slušatelji često žale zbog toga što u mnogim gradskim četvrtima nema nogostupa, javne rasvjete ili kanalizacije, pročelnik za graditeljstvo Damir Kasap jučer se pohvalio dovršenim komunalnim projektima, te najavio još ambiciozniji infrastrukturni plan u idućoj godini.

Više od 45 zadarskih ulica komunalno je opremljeno ove godine. Izgrađeno je 12 tisuća i 500 novih cjevovoda odvodnje. Pripremljena je i dokumentacija za ostale sekundarne kanalizacijske mreže u 14 projekata vrijednih 250 milijuna kuna.

U idućoj godini konačno bi se trebao urediti okoliš na Smiljevcu, ako bude gotova projektna dokumentacija započet ćemo uređenje Trga sv. Frane i Trga Gospe Loretske, a što se prometnica tiče, planira se urediti Splitska, Riječka i Put stanovao, obećao je pročelnik Darko Kasap.

Iznimno zahtjevan posao čeka nas u idućoj godini. Proboj ulice Benka Benkovića i Puta Nina gdje su imovinsko-pravni odnosi zahtjevni, ali se nadamo da ćemo do ljeta to riješiti,a onda na jesen započeti s radovima, najavio je Kasap.

Iz plana za iduću godinu još izdvajamo 18 i pol milijun kuna, koliko je osigurano za izgradnju socijalnih stanova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.