Hrvatski radio

Radio Zadar

U Arsenalu večeras “5žena.com”

06.11.2016.

08:30

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u Arsenalu, pogledaje hit predstavu “5žena.com” u režiji Renea Bitorajca. Igraju : Nataša Janjić, Nataša Dangubić, Nina Erak Svrtan, Daria Lorenci Flatz i Mia Anočić Valentić. Dvije su izvedbe jedna u 18 sati, adruga u 20 i 30.

Nakon premijera u Bilbau i Madridu 2002. godine, kada je “5žena.com” u samo dva tjedna pogledalo preko pedeset tisuća ljudi, predstava je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim zemljama, svugdje postižući jednaki uspjeh. Domaća verzija ovog kazališnog hita nastala je u koprodukciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh. 

 Tijekom dvije godine predstava je igrana više od 80 puta, uvijek pred rasprodanim gledalištem. Na duhovit i autoironičan način, kroz pet snažnih ženskih karaktera, razotkrivaju se svi aspekti ženskog pogleda na svijet. U njihovim ispovijestima padaju  maske i raskrinkavaju se sve tajne muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa. 

 Ansambl predstave, sastavljen od pet istaknutih glumica domaće kazališne i filmske scene: Nataša Janjić, Nataša Dangubić, Nina Erak Svrtan, Daria Lorenci Flatz i Mia Anočić Valentić, garancijom je dobre kazališne zabave koja se ne propušta.

 RENE BITORAJAC, redatelj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.