Hrvatski radio

Radio Zadar

U Benkovcu besplatna edukacija u ruralnom razvoju

08.08.2018.

07:13

Autor: rzd

U Benkovcu besplatna edukacija u ruralnom razvoju

U Benkovcu besplatna edukacija u ruralnom razvoju

Foto: - / -

U Benkovcu besplatna edukacija za projekte u ruralnom razvoju . Edukacija je besplatna , traje dva dana; u petak 10. kolovoza i u ponedjeljak 13. kolovoza, a održava se u prostorijama Lovačke udruge Benkovac. O načinu i uvjetima prijave više možete saznati na stranicama Eko Zadra.

U sklopu projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u petak 10. kolovoza i u ponedjeljak 13. kolovoza, a održava se u prostorijama Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac. Edukacija počinje u 9 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Zainteresirani se mogu prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e mail: desk@ekozadar.he ili na broj mob. 091 20 85 696.  Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Benkovca.

Ovo je prva od ukupno osam ovakvih edukacija, a naredne će se održati u Obrovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.