Hrvatski radio

Radio Zadar

U Bibinje stižu nove investicije u obalni pojas u vrijednosti 260 tisuća eura

21.03.2023.

13:31

Autor: HRT RADIO ZADAR

Načelnik općine Bibinje Šime Sekula i ministar Oleg Butković

Načelnik općine Bibinje Šime Sekula i ministar Oleg Butković

Foto: Općina Bibinje / /

Načelnik Općine Bibinje, Šime Sekula je u Zagrebu potpisao sporazum za realizaciju projekta nastavka uređenja sanacije pomorskog dobra Šulterova vala/Obala Alfreda Lisice druga faza, u vrijednosti od 100.000,00 eura.

Na svečanosti u Zagrebu potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je Županijskoj lučkoj upravi Zadar sredstva u iznosu od 160.000,00 eura za projekt ˝Sanacija obalnog pojasa luke Bibinje – Jaz˝, koji će se odvijati u više faza, a prvi radovi trebali bi započeti već nakon ljetne sezone.


- Jako smo zadovoljni suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, nakon prošlogodišnjeg ulaganja u prvu fazu uređenja Obale Alfreda Lisice i Šulterove vale s iznosom od 225.000,00 eura, novi ugovori s kojima će se nastaviti spomenuti projekt ali i započeti kompletna sanacija luke Jaz sigurno veseli sve moje sumještane. Posebno bih istaknuo uređenje luke Jaz koja će promijeniti vizuru mjesta – rekao je općinski načelnik Šime Sekula.


Iznos od ukupno 260.000,00 eura investicija pristiže u Općinu Bibinje zahvaljujući odličnoj suradnji načelnika s ministrom Butkovićem, ali i s državnim tajnikom Josipom Bilaverom. Sredstva su se dodijelila u sklopu prijave na dva javna poziva iz siječnja ove godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.