Hrvatski radio

Radio Zadar

U Biogradu i Dragama otvorili kafić i posluživali gostima piće

09.04.2020.

10:55

Autor: tp

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

U Dragama i Biogradu dva ugostiteljska objekta otvorena su unatoč zabrani rada, a posjetiteljima su vlasnici i konobari posluživali piće. Kažnjeni su s 5 tisuća kuna, zbog nepridržavanja odredbi točaka I. i III. Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Jučer, 08. travnja 2020 godine u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Biograd su prilikom kontinuiranog nadzora, u suradnji s Državnim inspektoratom proveli nadzor nad radom više ugostiteljskih objekata na biogradskom području. Tijekom nadzora zatečena su otvorena dva ugostiteljska objekta, u Dragama i Biogradu, dok su se u unutrašnjosti nalazili gosti kojima se posluživalo piće.

Turistički inspektor Državnog inspektorata, Ispostave Zadar, zbog nepridržavanja odredbi točaka I. i III. Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja usmenim je rješenjem u zapisniku istima zabranio obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a usmeno rješenje je izvršeno pečaćenjem dvaju ugostiteljskih objekata.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata biti će izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000,00 kn (iznos za fizičku osobu - obrtnika) zbog počinjenja prekršaja iz članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Posljednja 24 sata policija je izvršila 368 provjera osoba u samoizolaciji kojom prilikom nisu utvrđena kršenja mjere. U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, policija je evidentirana 48 osoba koje su pristupile kontroli prometa na nadzorno blokadnim punktovima, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu.

Provodeći nadzor u svezi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima nisu evidentirana kršenja.

    

   Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar prijavili su 38-godišnjaka zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.