Hrvatski radio

Radio Zadar

U Biogradu novi Info centar Parka prirode Vransko jezero

31.08.2020.

08:56

Autor: Radio Zadar

U Biogradu novi Info centar Parka prirode Vransko jezero

U Biogradu novi Info centar Parka prirode Vransko jezero

Foto: - / -

Park prirode Vransko jezero danas otvara novi, moderno opremljen Info centar u samom središtu Biograda. Za novouređenu zgradu Info centra utrošeno je preko 2 milijuna i 700 tisuća kuna, od čega su značajna sredstva povučena iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Info centar će biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje od 9 do 19 sati. Tom prigodom bit će prikazan dokumentarni film o Parku prirode Vransko jezero, i to u sljedećim terminima: 10, 11, 17 i 18 sati. U prostorijama Info centra su izložene fotografije koje prikazuju bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero i važnost njihove zaštite i očuvanja. Domaćim i inozemnim gostima su u Info centru dostupni promotivni i edukativni materijali te atraktivni suveniri s motivima Vranskog jezera, a zainteresirani ribiči mogu kupiti ribičke dozvole svakim radnim danom od 9 do 12 sati.

Info centar Biograd n/m rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a projektni partneri su Grad Biograd na Moru, Udruga Biom i LAG Laura. Troškovi rekonstrukcije i opremanja postojećeg objekta te uređenje okoliša iznose 2.788.613,90 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.