Hrvatski radio

Radio Zadar

U Biogradu prvi dalmatinski pogon za preradu voća i povrća

17.05.2020.

08:15

Autor: SJM-FM

foto: Ivan Čupić/Facebook

foto: Ivan Čupić/Facebook

Foto: - / -

Biogradski LAG Laura poziva poljoprivrednike s područja Zadarske županije da iskažu svoje zanimanje za sudjelovanje u novom projektu. Naime, u novom poduzetničkim inkubatoru Biograd uskoro otvara pogon za preradu voća i povrća.

Grad u suradnji s LAG-om Laura, i AGGR-om  namjerava putem njega širem zadarsko- biogradskom području ponuditi domaće proizvode.  Voditelj LAG-a  Ivan Čupić nedavno je za naš program najavio:   Apsolutno svi opg-ovci s područja naše županije moći će ga koristiti po sistemu inkubatora. Taj projekt za sada ne postoji u cijeloj Dalmaciji koliko mi znamo, barem tako da ga koriste svi zajedno. Naravno privatnici imaju svoje pogone ali ovdje se planira javni prostor koji će biti na služenju apsolutno svim opg-ovcima s područja Zadarske županije. Nadamo se do kraja ove godine da će ga poduzetnici moći koristiti- kazao je za program Radio Zadra Čupić. 

Putem Facebook stranice Web pijace Zadar / Biograd koja je pokrenuta s korona pandemijom i okuplja više od 4 300 članova, poduzetnici se pozivaju: 
Većina poslovnih prostora će se nuditi poduzetnicima na raspolaganje,a jedan prostor planiramo opremiti sa opremom za preradu voća i povrća. U planu je nekoliko linija za proizvodnju:
džemovi, marmalade, ajvari...
sušara voća i povrća
stroj za čišćenje badema
linija za zdravu hranu - objavljeno je na toj stranici. 

I. Čupić o pogonu za preradu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.