Hrvatski radio

Radio Zadar

U Debeljaku prvi dan škole počeo prosvjedom

02.09.2013.

10:58

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi dan nastave u područnoj osnovnoj školi u Debeljaku obilježen je prosvjedom roditelja koji su odbili pustiti svoju djecu u školu.

Razlog je navodni problematičan rad jedne profesorice.  Prosvjedujući jutros pred školom, roditelji navode kako je profesorica često vrijeđala učenike, odlazila s nastave, te puštala djecu bez nadzora. Neki od njih dodaju i kako problematična situacija traje već 12 godina. Iz škole odgovaraju kako je dio navoda roditelja istinit, te da će sutra školu posjetiti i mjerodavna inspekcija. Kako doznajemo optužena profesorica je trenutno na bolovanju, a trebala je predavati prvašićima.

 Kako je to jutros izgledalo ispred škole u Debeljaku zabilježio je Filip Buzov:

 "To je tako već godinama, moje dite neće ići u školu dok ne dođe druga učiteljica, a neću ja sada pasti na neke riječi, djeca, vi ravnatelju znate i prije četiri godine što je bilo, svi patimo zbog Anke S."  

 

"Neke smo stvari utvrdili i bilo je situacija kada učiteljica nije bila tamo gdje je trebala biti, znači sa svojim učenicima i temeljem tih nalaza smo postupili, međutim nisu se utvrdili svi navodi, niti smo to mogli." - kazao je ravnatelj škole B. Peričić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.