Hrvatski radio

Radio Zadar

U deset dana siječnja u županiji ukupno 356 zaraženih, a u prosincu 1425

10.01.2021.

10:36

Autor: tp

Foto/ Tibor Pichler

Foto/ Tibor Pichler

Foto: - / -

Ukupno u deset dana siječnja od COVIDA 19 oboljelo je 356 stanovnika Zadarske županije. Znači prosječno u siječnju dnevno se zarazi 36 osoba. U ovom trenutku aktivnih je slučajeva nešto manje - 346, jer je za neke bolesnike isteklo desetodnevno vrijeme samoizolacije.

Ukoliko usporedimo prvih deset dana prosinca i deset dana siječnja, vidimo da je u prošlom mjesecu u istom razdoblju bilo 4 puta više oboljelih, odnosno 1.425.

Brojke nam otkrivaju da je 18. prosinca bio zadnji dan u našoj županiji kad je dnevni broj novozaraženih bio iznad sto. Od tog dana kad je bilo zabilježeno 111 novooboljelih, dnevni broj novih pozitivnih više se nije penjao iznad sto.

U broju umrlih, promatrajući deset dana prosinca i deset dana siječnja, nije velika razlika. U prosincu je od 1. - 10. bilo četrnaest preminulih, a u istom razdoblju siječnja umrlo je deset osoba. Riječ je većinom o osobama od 70 do 90 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.