Hrvatski radio

Radio Zadar

U Diklu sondiranje lučice i sanacija starog mula

10.03.2023.

12:23

Autor: SJM/Radio Zadar

Sondiranje tla lučice u Diklu

Sondiranje tla lučice u Diklu

Foto: Mjesni odbor Diklo / Radio Zadar

U utorak, 7. ožujka 2023. godine djelatnici tvrtke Obala d.o.o. iz Splita, zadužene za izradu projektne dokumentacije, izvršili su ispitivanje (sondiranje) tla - objavio je Mjesni odbor Diklo. Dodaju kako je to dio procesa izrada projektne dokumentacije za novu luku s velikim trgom i parkiralištem.  U objavi se navodi : 

O 10-oj godišnjici stupanja na snagu Urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa sa zadovoljstvom objavljujemo da je u procesu izrada projektne dokumentacije za novu luku s velikim trgom i parkiralištem. Inicijativa za pokretanje postupka izrade projektne dokumentacije za izgradnju luke i trga pokrenuta je od strane Mjesnog odbora Diklo tijekom prošle godine, a projektna dokumentacija izrađuje se uz potporu Grada Zadra i Županijske lučke uprave. Međutim, s obzirom na to da će ipak do izgradnje nove luke biti potrebno određeno vrijeme, provest će se sanacija starog mula na dijelu uz restoran Taverna - navodi se u objavi.  Pripreme za radove

Pripreme za radove

Foto: Mjesni odbor Diklo / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.