Hrvatski radio

Radio Zadar

U dvije godine udvostručen broj zahtjeva za građevinskom dozvolom

21.02.2017.

12:43

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je izmjena poreznih propisa županijama oduzela dio prihoda, Zadarska županija prošle je godine stabilno financijski poslovala, istaknuo je na današnjem kolegiju zadarski župan Stipe Zrilić. Stabilno je i zadarsko gospodarstvo koje bilježi ukupan rast prihoda i porast broja zaposlenih.

Županija je  i prošle godine nastavila raditi na povlačenju novca iz europskih fondova, a od značajnijih projekata župan je istaknuo potpisivanje ugovora za dovršetak Centra za gospodarenje otpadom. 

I ono što je najbitnije, znači u širem smislu što se ne odnosi samo na rad županijske samouprave , nego na stanje gospodarstva  na području naše županije i u tom smislu imamo stabilno stanje, imamo dobre pokazatelje našeg gospodarstva , rast ukupnih prihoda, porast broja zaposlenih i manji broj nezaposlenih. 

Oporavak gospodarstva potvrđuje i podatak o značajnom rastu zahtjeva za  građevinskim  dozvolama. Željko Letinić , pročelnik Upravnog odjela  za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje:

Dakle prošle godine smo zaprimili 848 zahtjeva. U odnosu na prethodne godine kada je bilo od 350-tak 2014., pa oko 550 2015. godine, vidljiv je veći broj zahtjeva.

Broj zahtjeva približio se tako predkriznom razdoblju kada su u županiji zaprimali oko 900 zahtjeva godišnje.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.