Hrvatski radio

Radio Zadar

10:52 / 30.11.2021.

Autor: rzd

U Falkenstaineru će raditi samo cijepljeni ili koji su preboljeli koronu

U Falkenstaineru će raditi samo cijepljeni ili koji su preboljeli koronu

U Falkenstaineru će raditi samo cijepljeni ili koji su preboljeli koronu

Foto: - / -

U Falkenstaineru će raditi samo cijepljeni ili oni koji su preboljeli koronu, a svi novi radnici morat će biti cijepljeni. Ovime podržavaju uredbu austrijske Vlade koja od 1. veljače 2022. uvodi model 2G, priopćili su iz te austrijske turističke tvrtke koja hotele ima i na zadarskom području.

Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.

”Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenicima, ali i o našim gostima, što shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG). “Nismo olako donijeli ovu odluku, ali smo uvjereni da je ona ispravna. Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem.”

U svim Falkensteiner hotelima, u suradnji s ekspertima, još na početku pandemije izrađeni su standardi i procesi za siguran i ugodan odmor. Falkensteiner hoteli u Hrvatskoj nositelji su oznaka Safe Stay in Croata i Safe travel koje izdaje Ministarstvo turizma i sporta i koje potvrđuju poštivanje svih sigurnosnih protokola, navodi se u današnjem priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.