Hrvatski radio

Radio Zadar

U Gaženici otvoreno reciklažno dvorište

28.11.2017.

10:49

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar je dobio treće po redu reciklažno dvorište. Smješteno je u Gaženici, a troškovi opremanja i izgradnje iznosili su 1.756.599,95 kuna s PDV-om. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je 80 posto čitave svote.

U reciklažno dvorište građani Zadra mogu potpuno besplatno donijeti i odložiti problematični otpad, papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, glomazni otpad, ulja i masti, boje, deterdžente, lijekove, baterije i akumulatore, električni i elektronički (EE)  otpad te građevinski otpad iz kućanstva i dr.

Grad Zadar je, s obzirom na broj stanovnika, dužan osigurati funkcioniranje najmanje tri reciklažna dvorišta. Trenutačno je u funkciji reciklažno dvorište na odlagalištu Diklo u zapadnom dijelu grada, potom mobilno reciklažno dvorište kojim je obuhvaćen središnji dio grada i najnovije, od danas - u Gaženici.

Pozivaju se građani da u što većoj mjeri odvajaju otpad u svojim kućanstvima te izdvoje sav reciklabilni otpad i odlože ga u primjerene spremnike kako bi u konačnici stvorili što manje otpada za odlaganje na odlagalištu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.