Hrvatski radio

Radio Zadar

U HNK Zadar večeras predstava "Ostavljam te"

01.03.2017.

07:09

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 20:00 sati u HNK Zadar, večeras predstava "Ostavljam te" prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play"u režiji Matjaža Latina. U glavnim ulogama su Jasna Ančić i Alen Liverić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski.

Nastupaju glazbenici: Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Matjažu Latinu, režija predstave Ostavljam te prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište, i film i televizija, a uz režiju i gluma.

O predstavi: Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave te se riječi ostavljam te provlače kroz opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra. Oni razgovaraju, spominju se nekih stvari i mogli bismo reći da je to inventura njihovoga odnosa. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici. Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

https://youtu.be/2I7DAq9js4c

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Nadin 2022

Kušanje vina