Hrvatski radio

Radio Zadar

U Hrvatskoj najmanje 11 novooboljelih osoba

18.06.2020.

11:14

Autor: Radio Zadar

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebu su od jučer potvrđena četiri nova slučaja koronavirusa. Novo je žarište Energetski institut Hrvoje Požar, u kojem je test još u utorak navodno potvrdio da je jedan zaposlenik zaražen. Istra više nije korona free područje - dvije su osobe pozitivne, riječ je o uvezenim slučajevima.

U Zagrebu su navodno od jučer potvrđena četiri nova slučaja koronavirusa. Novo je žarište Energetski institut Hrvoje Požar u Zagrebu, u kojem je test još u utorak navodno potvrdio da je jedan zaposlenik zaražen. A, novi testovi pokazali su da je zaraženo još osoba s Instituta koje su s njim bile u kontaktu. Testirano je najmanje desetak zaposlenika, a 16 ljudi je stavljeno u samoizolaciju.

Niti Istra više nije korona free područje - dvije su osobe pozitivne na COVID-19. U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna. Radi se o, kako navode u priopćenju, "uvezenim slučajevima", osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta. Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani. Trenutačno je u samoizolaciji 7 osoba.

Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, dodaju iz Stožera. Te mole građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom. Da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.

Još dvoje oboljelih dolazi iz Zagrebačke, a troje iz Splitsko - dalmatinske županije.

Nove će podatke Nacionalni stožer civilne zaštite - objaviti u 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.