Hrvatski radio

Radio Zadar

U Hrvatskoj trenutačno boravi 760 tisuća turista

16.08.2020.

14:34

Autor: HRT

biograd, ilustracija : Marko Dimić/Pixsell

biograd, ilustracija : Marko Dimić/Pixsell

Foto: - / -

E-Visitor je objavio podatke turističkog prometa, za trenutno stanje, dosadašnji dio kolovoza i dosadašnji dio 2020. godine. Najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Trenutno prema prvim preliminarnim rezultatima sustava eVisitor, u zemlji trenutno boravi oko 760.000 turista, najviše u Istri, na Kvarneru, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najviše turista je s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Italije i Češke.

U kolovozu u razdoblju od 1. do 15.8. prema prvim podacima ostvareno je 1.7 milijuna dolazaka (63% lanjskog rezultata) i 12.2 milijuna noćenja (70% lanjskog rezultata). Najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji. Najviše turista je s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. Top destinacije po dolascima: Rovinj, Poreč, Split, Medulin, Crikvenica.

Prema dosadašnjem djelu 2020. od početka godine do 15.8. prema prvim podacima ostvareno je 5.8 milijuna dolazaka (41% lanjskog rezultata) i 38.7 milijuna noćenja (52% lanjskog rezultata). Najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najviše turista je s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije.

Top destinacije po dolascima: Zagreb, Rovinj, Medulin, Dubrovnik, Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.