Hrvatski radio

Radio Zadar

U izabranom društvu Strukovna škola Vice Vlatkovića i OŠ Benkovac

23.03.2018.

15:16

Autor: hina/hrt zadar

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Za eksperimentalni program "Škola za život" odabrane su ukupno 72 škole, odnosno 46 osnovnih i 26 srednjih škola koje polazi oko 8500 učenika i u kojima je zaposleno 1500 učitelja i profesora, kazala je ministrica Divjak, dodavši da se za reformu prijavilo tri puta više škola.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je danas koje su škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme.

Među odabranim školama nalaze dvije sa zadarskog područja i to - Strukovna škola Vice Vlatkovića te Osnovna škola Benkovac. Donosimo prvu reakciju ravnatelja "Vice Vlatkovića" Tihomira Tomčića:

To je jedno priznanje školi, i naravno drago nam je zahvalni smo Ministarstvu što su nas odabrali, i vjerujem kako ćemo u četiri godine, obzirom da to kreće s prvim razredima naših tehničara polučit dobar rezultat. Mi već imamo iskustva od prije, kako kroz neke eu projekte, tako i kroz eksperimentalno prvođenje četverogodišnjih strukovnih programa, i tako da se nadam kako neće biti problema.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.