Hrvatski radio

Radio Zadar

U javnosti već poznate afere obilježile aktualac

05.12.2019.

14:49

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

U javnosti već poznate afere koje prate Renatu Peroš, Marinu Dujmović Vuković, te ustanovu Zavoda za hitnu medicinu čiju su djelatnici već nekoliko puta javno prosvjedovali zbog unutarnjih sukoba - obilježili su Aktualni sat Županijske skupštine.

Većina prozivki i optužbi stigla je iz redova Akcije mladih koji su danas glasno spominjali i Milana Bandića, aludirajući time na novonastali klub vijećnika Gregov - Čulina - Meštrović - koji su nedavno prešli u stranku zagrebačkog gradonačelnika.

Na samom početku sjednice spominjao se glasno i premijer Plenković. Razlog tome bili su glasoviti koeficijenti - naime župan je zatražio nadopunu dnevnog reda s točkom koja se odnosi na uredivanje koeficijenata za obračun plaća zaposlenika županije. Zbog toga su glasno negodovali oporbeni vijećnici iz Akcije mladih i Modesa. Županovo pojašnjenje kako se to radi zbog prelaska državne uprave pod krov županije - nije zadovoljilo vijećnike Rudolfa Dvorskog i Mirjanu Botić.

Marko Pupić Bakrač danas je ponovno prozvao Marinu Dujmović Vuković da mu kao donedavna predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Narodnog Muzeja nikada nije odgovorila na niz pitanja koje je uputio, a u vezi zakonitosti raznih troškova i zapošljavanja od strane ravnateljice Renate Peroš. Spomenutu Dujmović Vuković, koja je u međuvremenu postala ravnateljica agencije Zadra Nova, Pupić je ponovo optužio za malverzacije oko natječaja za energetsku obnovu kuća. Zašto je niste prijavili policiji kao u slučaju svog zaposlenika koji je završio u pritvoru - upitao je župana Longina - vijećnik Marko Pupić Bakrač koji na kraju nije dobio odgovor.

Vijećnik Akcije Mladih Ante Rubeša tvrdi kako mu se već neko vrijeme javljaju nezadovoljni zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu koji se žale na uvjete rada. Točnije, tvrde da dolazi do čestih sukoba zaposlenika koji su nezadovoljni statusima, ne poštuje se stručnost, a svi problemi počeli su nakon spajanja hitne pomoći i saniteta. Zašto župane tamo ne pošaljete inspekciju rada da ispita ove navode - upitao je Rubeša - zadarskog župana koji mu je odgovorio kako će odgovor dobiti pisanim putem.

 

Ton 1 Pupić i Longin o aferi :

Ante Rubeša o hitnoj pomoći:

Rasprava o koeficjentima:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.