Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni film Pedra Almodóvara ''Paralelne majke''

17.08.2022.

06:56

Autor: Radio Zadar

Film Paralelne majke

Film Paralelne majke

Foto: Kino zona / -

Almodovarov film, koji možete pogledati večeras od 21 sat dobio je 23 nagrade i čak 80 nominacija. Penelope Cruz osvojila je nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji.

Različite generacije disale su kao jedna na nedjeljnoj projekciji evergreena ''Ubiti pticu rugalicu'' gdje se moglo uživati u vrhunskoj glumi legendarnog Gregorya Pecka i inspirirajućoj priči, a u srijedu nam u Kino Zonu pak stiže posljednji film velikog Pedra Almodóvara ''Paralelne majke'' za koji je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji!


Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Niti jedna niti druga nisu u vezi, a obje su zatrudnjele igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana s druge se strane kaje, a usto je uplašena i traumatizirana. Janis ju pokušava ohrabriti dok se obje poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda između njih dvije stvorit će neočekivanu povezanost, a koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama promijeniti njihove živote zauvijek.


Sedma zajednička suradnja Pedra Almodóvara i očaravajuće Penelope Cruz rezultirala je još jednim malim remek-djelom, a svakako valja istaknuti i zapažen nastup mlade Milene Smit. Uz gore spomenutu nagradu u Veneciji, Cruz je za još jednu svoju maestralnu izvedbu među ostalima zavrijedila i nominaciju za Oscara, dok se film u konačnici okitio s respektabilne 23 nagrade i čak 80 nominacija!


''Paralelne majke'' su na rasporedu u srijedu 17. kolovoza s početkom od 21h. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.