Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni film ''Tvornice radnicima'' i gostovanje redatelja Srđana Kovačevića

20.04.2022.

07:37

Autor: Radio Zadar

Kino zona

Kino zona

Foto: - / -

U srijedu 20. travnja projekcija nagrađivanog dokumentarca ''Tvornice radnicima'', a u goste stiže i sam redatelj filma, Srđan Kovačević.

Deset godina nakon što su preuzeli tvornicu ITAS u Ivancu, njezini radnici bore se za opstanak u kapitalističkoj ekonomiji. Film predstavlja portret zajednice koja udružuje snage kako bi zaštitila svoj rad, ali i žrtvi koje je prisiljena podnijeti na putu prema tome cilju.

Film je dobio hvalospjeve strane i domaće kritike (početkom godine nagrađen priznanjem 'Oktavijan' za najbolji dugometražni dokumentarni film). Osvojio je i nagradu za najbolji film na 'Liburnia Film Festivalu', FIPRESCI u Motovunu i festivalu dokumentarnog filma u Trstu.

''Tvornice radnicima'' je na rasporedu u srijedu 20.04. u novom terminu od 19:00 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! N

Nakon projekcije biti će održan razgovor s autorom filma Srđanom Kovačevićem koji će nam među ostalom reći puno više o dugogodišnjem procesu snimanja, široj tematici priče i planovima za budućnost.

Kino zona

Kino zona

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.