Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni malteški film ''Luzzu''

13.07.2022.

06:40

Autor: Radio Zadar

Plakat za film "Luzu"

Plakat za film "Luzu"

Foto: - / Kino zona

Na ljetnu pozornicu Kino zone stiže malteški film, humana i emotivna drama o ribaru i ribarenju – ''Luzzu''! 

''Luzzu'' je prvi malteški film ikada prikazan na platnu velikog festivala, Sundance Film Festivala.

 Drvena ribarska barka žute, plave, crvene i zelene boje, malteški 'luzzu' iz naslova filma, prenosi se generacijama u obitelji, od pradjeda do praunuka Jesmarka.

Jesmark je mladi malteški ribar koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca. Sve manji ulovi, nametnute zakonske restrikcije i kompetitivno ribarsko tržište dovode ga do financijske krize koju produbljuju neočekivani izdaci za zdravlje novorođenog sina. Očajnički želeći financijski osigurati obitelji, Jesmark ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući leđa generacijama ribarske tradicije.

''Luzzu'' je prvi malteški film ikada prikazan na platnu velikog festivala, Sundance Film Festivala.


Glavnu ulogu tumači naturščik Jesmark Scicluna, nagrađen za svoju impresivnu ulogu priznanjem za najboljeg glumca upravo na Sundanceu, a u ostalim ulogama nalaze se Marlene Schranz i David Scicluna. Režiju potpisuje dugometražni debitant Alex Camilleri, a koliko je dobro debitirao govori nominacija za najbolji film na festivalu u Veneciji!

Malteškim brodom ''Luzzu'' zaplovit ćemo u srijedu 13. srpnja od 21 sat,na Poljani Branka Stojakovića.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici