Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni večeras danski film "Jahači pravde"

10.12.2021.

09:42

Autor: kino zona

Film "Jahači pravde"

Film "Jahači pravde"

Foto: - / -

Od 20.30h u Kino zoni danska akcijska komedija ''Jahači pravde'.

Mads Mikkelsen tumači Markusa, vojnog veterana kojeg iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću odgovorna biciklistička banda kroz kompliciranu seriju namjernih događaja, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima ujedno i hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. Njihov plan osvete uskoro počinje pucati po šavovima i to na potpuno neočekivane načine.

Uz savršen spoj surovog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora, Jensenov film svog će gledatelja odvesti na zabavno putovanje koje uključuje vjerojatnost, osvetu i nehotične posljedice pomno izrađenih planova. Osebujni redatelj i scenarist Anders Thomas Jensen (''Adamove jabuke'', ''Zeleni mesari'', ''U boljem svijetu''…) i u svojem petom dugometražnom filmu nastavlja fantastičnu suradnju sa najslavnijim danskim glumcem današnjice, Madsom Mikkelsenom, a valja istaknuti i kako su ''Jahači pravde'' do sad sakupili sedam nagrada i pregršt nominacija.

Projekcija je u Koncertnoj dvorani Kneževe palače od 19:30 h.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.