Hrvatski radio

Radio Zadar

U kućnom labosu uzgajao marihuanu

14.02.2022.

12:51

Autor: tp

Stabljike konoplje ilustracija

Stabljike konoplje ilustracija

Foto: PU zagrebačka / HRT

Policija je prijavila 34 godišnjaka zbog uzgoja marihuane u vlastitom stanu kojeg je potpuno preuredio u laboratorij za umjetni uzgoj bilja. Pretragom stana policija je pronašla električne lampe, ventilator, ventilacijsku cijev i transformatore s pripadajućom opremom, ali i deset stabljika marihuane visine do 75 cm, oko 200 grama marihuane u staklenkama i PVC vrećici, oko 500 sjemenki indijske konoplje, "joint“ te digitalnu vagu. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Galerija
PU zadarska - laboratorij za uzgoj marihuane , Foto: PU ZD/PU ZD
PU zadarska - laboratorij za uzgoj marihuane , Foto: PU ZD/OU ZDPU zadarska - laboratorij za uzgoj marihuane , Foto: PU ZD/PU ZDPU zadarska - laboratorij za uzgoj marihuane , Foto: PU ZD/PU ZD

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su pretragom stana u Zadru, kojeg osumnjičeni koristi pronašli opremu i uređaje za umjetni uzgoj bilja (elekrične lampe, električni ventilator, ventilacijska cijev i transformatori električne energije s pripadajućom opremom). Također, uz navedenu opremu pronađeno je i deset stabljika marihuane visine do 75 cm, četiri staklene posude u kojima se nalazilo oko 184,3 grama marihuane, PVC vrećicu s oko 8,4 grama marihuane, oko 500 sjemenki indijske konoplje, jedna ručno smotana cigaretu tzv.“Joint“ te digitalna vaga.

Oprema za uzgoj i pronađena droga su mu oduzeti, a zbog sumnje da je koristeći tu opremu sadio i uzgajao marihuanu koju bi po sazrijevanju sušio, usitnjavao i neovlašteno prodavao, protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.