Hrvatski radio

Radio Zadar

U "laganom" ritmu : Na A1 jurio 250 kilometara na sat

19.04.2022.

10:21

Autor: PU ličko - senjska

Dino Stanin

Dino Stanin

Foto: AUTOR Dino Stanin / Pixsell

Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu, 16. travnja 2022. godine na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Janče, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 17. travnja u Otočcu kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,04 g/kg).Jurnjava na A1 Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu, 16. travnja 2022. godine na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Janjče, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.