Hrvatski radio

Radio Zadar

U nedjelju posebna regulacija prometa zbog utrke Wings for Life

06.05.2022.

07:47

Autor: Radio Zadar

utrka u Zadru 2019.

utrka u Zadru 2019.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zbog održavanja Wings for Life World Run u nedjelju, 08. svibnja promet će se odvijati uz posebnu regulaciju na dionicama:

1. od 09.15 do 14,00 sati Liburnska obala - Ulica Narodnog lista

2. od 11.45 do 14.00 sati Liburnska obala – Ulica O.K. Tomislava

3. od 12.00 do 14.00 sati Zrinsko-Frankopanska Ulica – Put Murvice – dr. Franje Tuđmana – Ante Starčevića

4. od 12.15 do 14.15 sati Ulica 4. GBR - 84. Bojne HV „Termiti“ do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga

5. od 12.30 do 14.30 sati na dionici ceste D8 – Bibinje – Sukošan – Sv. Petar – Turanj – Sv. F. i Jakov – Biograd – Pakoštane - Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posbenu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine.

 U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

 Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristite ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

- Ulica dr. Franje Tuđmana

- Ulica V. Mačeka

- Ulica braće Miroslava i Janka Perica

- Ulica Franka Lisice

- Ulica Put Murvice

- Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a

Savjetujemo da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni cestovni pravci i koriste alternativni pravci. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i povećani zastoji prometa. Stoga, molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju upute i smjernice policijskih službenika na terenu te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu - poručili su organizatori. 

Za potrebe organizacije utrke Wings for Life i sigurnosti sudionika privremeno će izvan funkcije biti dio parkirališnih mjesta u 1. zoni na prostoru Liburnske obale.

Od četvrtka, 5. svibnja poslijepodne neće se moći koristiti parkirališni prostor nekadašnjeg autobusnog kolodvora, a od 20 sati i zapadni dio parkirališta na području bivše zgrade Zaraušek.

Od subote, 7. svibnja ujutro neće biti moguće koristiti parkirališni prostor istočno, kao ni dio parkirališta na Liburnskoj obali uz more te parkirališna mjesta uz gradski bedem od Lančanih vrata do Vrata svetog Krševana.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje, 8. svibnja u večernjim satima.

Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.