Hrvatski radio

Radio Zadar

U Novalji pozitivno sedmero turista. Zarazili se kod kuće

28.07.2021.

14:31

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

U Ličko-senjskoj županiji u posljednjih 24 sata potvrđeno je deset slučaja covida-19, a među oboljelima sedam je stranaca koji su smješteni u karantenu u Novalji, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Svi stranci su bez simptoma, rekao je Hini načelnik Stožera CZ Novalja Ivan Peranić. Riječ je o osobama iz Njemačke Italije i Luksemburga koje nisu međusobno povezane, rekao je i ustvrdio da oni najvjerojatnije nisu kod nas zaraženi "već im je covid potvrđen zbog rigoroznog testiranja kojeg provodimo." Pojasnio je da im je karantena osigurana na teret Grada Novalje.

Karantenu je od početka ove turističke sezone koristilo više pojedinaca i veća grupa Belgijanaca i to u razdoblju dok im njihova veleposlanstva ne osiguraju siguran transport u matične zemlje.Tako je i sada uspostavljena veza s veleposlanstvima Njemačke, Italije i Luksemburga i čekaju se odluke. Ako transport izostane u karanteni će ostati dok im ne prođe vrijeme inkubacije, rekao je Peranić.

U županijsku evidenciju oboljelih od covida ne ulaze stranici već tri preostale osobe s prebivalištem u županiji, dvije iz Gospića i jedna iz Senja. Na covid odjelu bolnice u Gospiću jedan je pacijent. U županiji je pod mjerom samoizolacije 68 osoba, a policija je u redovitoj provjeri utvrdila jedno kršenje te protuepidemijske mjere.
Od covida-19 je u Ličko-senjskoj županiji oboljelo do sada 4659 osoba, od kojih je 160 umrlo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.