Hrvatski radio

Radio Zadar

U novu sezonu s 10 novih linija

24.03.2018.

13:04

Autor: S. Jakšić Mandić

foto: ZLZ

foto: ZLZ

Foto: - / -

Najveći broj novih linija otvoren je prema Njemačkoj, a glavni operater zadarske Zračne luke u novoj sezoni letenja je i dalje irski Ryanair sa 14 linija iz svih dijelova Europe. Očekuje se povećanje prometa od 5 do 7posto.

Ljetni red letenja u Zračnoj luci Zadar stupa na snagu u nedjelju, 25. ožujka. Sezonu otvara let Ryanaira koji u 06:30 sati polijeće za švedski grad Gothenburg. Što novoga donosi sezona - glasnogovornik Zračne luke Nikola Barać:

Irski Ryanair je i dalje naš glavni operater sa 14 linija iz svih dijelova Europe i tri nove. Što se tiče novih komanija možemo izdvojiti AEGEAN AIRLINES - Atena, NORWEGIAN - Oslo, GERMANIA - Zurich, BRUSSELS AIRLINES - Bruxelles, CONDOR - Frankfurt. Od novih destinacija postojećih zrakoplovnih kompanija najavljujemo Ryanairove linije s Frankfurtom, Memmingenom i Bremenom, Lufthansin spoj s Frankfurtom, te liniju easyjeta za Berlin - kazao nam je Barać. 

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia airlines, uz međunarodnu liniju za Frankfurt, i ove godine nudi tri dnevna leta za Zagreb i Pulu. Nakon prošlogodišnjeg rekorda od 589.000 putnika, ove godine očekujemo između 5 i 7 posto veći promet u odnosu na 2017.godinu - nadaju se u Zračnoj luci Zadar. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.