Hrvatski radio

Radio Zadar

U Obrovcu se učenici vratili u klupe

19.05.2023.

08:59

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Poplavljena Srednja škola u Obrovcu

Poplavljena Srednja škola u Obrovcu

Foto: Zadarska županija / Radio Zadar

U Obrovcu su se jutros učenici vratili u klupe, nastava je krenula i u osnovnoj i u srednjoj školi. U Srednjoj školi Obrovac čije prizemlje je bilo potpuno poplavljeno nastava je za 82 učenika organizirana na katu, kaže ravnatelj Jurica Ćurko:


Svi smo se vratili, i profesori i učenici, osigurali smo pitku vodu, dolaze procjenjitelji štete koja je enormna, nadamo se da ćemo do kraj tjedna doznati cifru koliko to iznosi. Jučer je škola temeljito dezinficirana, glavni epidemiolog dr Medić je dao zeleno svjetlo da možemo ući u zgradu. Iscrpljeni smo ali svi smo se vratili i nadamo se da ćemo ovu školsku godinu uspješno privesti kraju. 


Na naš upit je li potrebna pomoć šire zajednice u nabavci nove opreme za školu, posebice one informatičke, ravnatelj Ćurko za program Radio Zadra navodi kako je informatički kabinet osposobljen jer su računala bila smještena na visini: 


Stradalo je dosta opreme ali ljudi stalno zovu i pomažu, nadam se da ćemo u novu školsku godinu ući potpuno opremljeni, u fazi smo nabave nove opreme. Zahvaljujem svima koji su protekli u pomoć. Kad je nevolja svi pomažu, to je bogatstvo naše zajednice - navodi profesor Ćurko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.