Hrvatski radio

Radio Zadar

U ožujku otvorenje tržnice na Meladi

20.02.2019.

12:10

Autor: Anita Perica

foto: www.trznicazadar.hr

foto: www.trznicazadar.hr

Foto: - / -

Za sve gradske tržnice, pa tako i za novu na Meladi, oglašen je zakup slobodnih prodajnih mjesta s kioscima i štandovima. Javne ponude prikupljaju se do kraja ovoga mjeseca što znači da bi tržnica na Meladi trebala biti otvorena u ožujku - potvrdio nam je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

Uređenje nove tržnice na Meladi ušlo je u samu završnicu. Raspisan je natječaj za zakup štandova i po svemu sudeći nova bi tržnica trebala biti u funkciji već sljedećega mjeseca. 

Za sve gradske tržnice, pa tako i novu tržnicu na Meladi, oglašen je zakup slobodnih prodajnih mjesta s kioscima i štandovima. Javne ponude prikupljaju se do kraja ovoga mjeseca što znači da bi tržnica na Meladi trebala biti otvorena u ožujku - potvrdio nam je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić:

       Krajem mjeseca znači kad završi natječaj, mi smo u međuvremenu dali sve zahtjeve za dovesti to u legalno stanje, za dobiti dozvolu za rad, minimalne tehničke uvjete… Do kraja mjeseca ja se nadam da će sve to biti gotovo tako da znači samo montaža kioska na terenu… Iza toga bi tržnica mogla početi s radom. Po mojoj procjeni početkom trećeg mjeseca.

Nova kvartovska tržnica, vrijedna pola milijuna kuna, zasigurno će privući i kupce okolnih kvartova jer više neće morati „u spizu potegnuti" sve do grada.

       Imat će tri kioska - mesnica, ribarnica, pekarnica, osam do deset štandova, za sada osam, proširit ćemo ako bude zainteresiranih za voće-povrće, dvije drvene kućice za suhomesnate proizvode i mliječne proizvode tako da bi ta mala tržnica imala cjelokupnu ponudu potrebnu stanovnicima tog dijela grada.

Uz to, prostor tržnice na Meladi projektiran je kao višenamjenski kvartovski trg koji će se moći koristiti i za različita javna događanja.

 

Tomislav Letinić, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.