Hrvatski radio

Radio Zadar

U Pagu nastava od ponedjeljka online. Vjerojatno i u Tehničkoj i Strukovnoj školi u Zadru

07.01.2022.

14:14

Autor: V.Š./Radio Zadar

Pag

Pag

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar, ilustracija

U Zadarskoj županiji gotovo je dvije tisuće aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. To su samo potvrđeni slučajevi, a broj je vjerojatno i puno veći jer mnogi građani ni ne mogu obaviti testiranje u Zavodu za javno zdravstvo, gdje se, kako doznajemo, čeka i po tjedan dana na termin.  A kako je među potvrđenim slučajevima velik udio mlađe populacije, neke škole su zatražile da se barem u prvom tjednu nakon praznika nastava odvija po c-modelu, odnosno online.


Iako je na Pagu manji broj aktivnih slučajeva zaraze, ono što je za sada poznato srednja i osnovna škola u Pagu od ponedjeljka prelaze na nastavu na daljinu. To su od lokalnog stožera tražile ravnateljice tih dviju obrazovnih ustanova, rekao nam je zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Paga Jure Orlić:Jure Orlić o online nastavi u Pagu

Za sada osnovne škole u Gradu Zadru nisu uputile sličan zahtjev lokalnom stožeru, a ali jesu dvije srednje - Tehnička i Strukovna škola Vice Vlatkovića. Iako u toj školi nema zaraženih nastavnika, smatraju kako je velika vjerojatnost da od tisuću učenika barem njih dvadeset posto bude pozitivno. 


Naime, iza nas su blagdani tijekom kojih su se upravo mladi puno više družili i zabavljali, pa postoji i veća mogućnost širenja zaraze među njima. A kako nemaju obveza testiranja prije povratka u školske klupe, ravnatelji smatraju opravdanim svoj zahtjev da se bar idući tjedan nastava odvija online. S time se treba složiti osnivač - Županija, a potom i lokalni stožer.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.