Hrvatski radio

Radio Zadar

U Pagu se čekalo u redu za cijepljenje

10.11.2021.

14:36

Autor:

U Pagu se čekalo u redu za cijepljenje

U Pagu se čekalo u redu za cijepljenje

Foto: - / -

Zbog pojačanog zanimanja za cijepljenje od danas pa do kraja mjeseca svi zainteresirani, osim u ordinacijama opće/obiteljske medicine, mogu se cijepiti i u ostalim većim sredinama poput gradova Biograda, Benkovca i Obrovca, te u Gračacu. Provjerili smo kakav je bio odaziv u Pagu.

I danas velik broj novozaraženih u Zadarskoj županiji, no i više se testira nego ranije, a zbog covid-potvrda na testiranje dolaze čitave obitelji, kaže glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić. Dodaje kako je u svemu dobro to što među svim novopozitivnim ima tek devet posto starijih od 60 godina:

dr. Medić 1

 

A da se zanimanje građana za cijepljenje pojačalo u posljednje vrijeme svjedočimo iz dana u dan. Potvrđuje to i dr. Medić ističući da je zanimanje u odnosu na prije dva tjedna poraslo za deset puta. Tako je danas bilo i na izdvojenom cijepnom mjestu u Pagu:

dr. Medić 2


Neki su se odlučili cijepiti zbog straha i velikoga broja novozaraženih, a drugi zbog najave uvođenja covid-potvrda:

Cijepljenje Pag 1


Među onima koji su se došli cijepiti i protivnici cijepljenja:

Cijepljenje Pag 2


U pratnji majke u redu za cijepljenje čeka i 16-godišnja srednjoškolka:

Cijepljenje Pag 3


Sutra se organizirano cijepi u Biogradu na moru u Gradskoj knjižnici od 10 do 13 sati, a na Višnjiku tijekom ovoga mjeseca građani se mogu cijepiti i vikendom od 7 do 13 sati.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.