Hrvatski radio

Radio Zadar

U Pagu se traži vlasnik najbržih škara

10.06.2016.

07:49

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Pagu danas od 17 sati 8. državno natjecanje u striži ovaca, iz godine u godinu natjecanje sve atraktivnije. Natjecatelji će se natjecati u dvije kategorije - ručne škare i električne škare. Uzgajivači će ovu prigodu iskoristiti i kako bi još jednom upozorili na neke probleme.

Danijel Mulc, načelnik Odjela za ovčarstvo i kozarstvo Hrvatske poljoprivredne agencije kaže kako će ovo biti prigoda da se još jednom upozori na problem zbrinjavanja vune.

        ...da zapravo upozorimo na velike probleme koje uzgajivači ovaca imaju s tom vunom, vrlo je loše tržište, jako malo je potražnje, želimo pokazati da se trude i uzgajivači i znanost, tamo će biti i predavača s Agronomskog fakulteta, da se trudimo ekološki riješiti problem te vune - kazao je Mulc za program Radio Zadra.

Natjecanje organizira Udruga uzgajivača paške ovce „Rogujica“, Hrvatska poljoprivredna agencije, Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, pod pokroviteljstvom  Ministarstva poljoprivrede, Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.